Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Nesmí používat stejné metody jako ti, kteří proti jejím myšlenkám a proti právnímu systému, který je na jejím základě vystaven, brojí.// Jakto že nesmí? Používáme metody například odnětí svobody, to je v demokratickém zřízení poměrně vážný zásah do práv člověka. Proto bych se stranil používání takových výrazů, jako že něco nesmí, jak vidíte tak může, jenom si demokraticky vybírá které, dokonce méně demokraticky, neboť pro trest smrti je většina lidí, přesto ho nemáme.

2 0
možnosti
MK

Úkolem demokracie je povznést lidskou společnost na vyšší úroveň, potlačit pudové touhy jednotlivců a ukázat cestu člověku k jeho lepším stránkám.//to není úkolem demokracie, to je úkolem možná každého jednotlivce, třeba vás pokud si to jako svůj úkol sám zvolíte, dost lidí a to i nedemokratických toto volilo jako úkol pro ostatní a dost lidí při plnění tohoto vznešeného úkolu z vůle jiných zemřelo

0 0
možnosti
OT

Váš článek je jasný a srozumitelný. Přesto bych já sám nejraději  trest smrti obnovil. A to v těch případech, kdy skupina psychologů, psychiatrů atd uzná, že zločinec už vlastně není člověk. Jako případ dávám událost v Itálii před lety. Únosci unesli myslím 8 měsíční dítě a to   samozřejmě řvalo, takže ti dva ho zabili a pak dále vyjednávali o výkupném  Myslím, že to už nejsou lidi a měli by se ze společnosti odstranit - humánně  ne jako trest, ale jako ochrana společnosti!!

4 0
možnosti
JM

Chápu Vás, ale. Pracoval jsem dlouhá léta ve věznici, jako jednou z mnoha povinnosti jsem musel přečíst spis každého odsouzeného, který k nám přišel. S hrůzou jsem zjistil, že za ta léta mi přišlo do ruky minimálně 5 spisů, kdy soudce zjevně nerozhodoval dle zásady - In dubio pro reo / nelze-li odstranit pochybnosti týkající se otázek viny obviněného, je třeba rozhodnout pro obviněného příznivěji /. Nechci říct, že ti lidé byli neviní, ale byla tam skutečně vážná pochybnost. Já to chápu, zločiny to byly odporné, soudce, policajti, ti všichni byli pod tlakem veřejnosti. Nicméně, právě proto, i jako starý bachař, jsem zásadně proti trestu smrti. Doživotí není žádná procházka rájem, ale je tady šance, když se prokáže opak, toho nešťastníka pustit. Když se zhoupne je pozdě.

3 1
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1943x
Demokracii je nejen nutné bránit, ale také si uvědomovat její nedostatky a hranice. Naší morální povinností je její neustále vyvažování a ochrana proti těm, kteří ji chtějí pod falešnou záminkou její ochrany zničit.

Seznam rubrik