Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobře ale také jste na něco zapoměl,-výsluhy,delší dovolená,po 15-letech dalších placenych 14dní ročně jako zdravotní ,nepropustitelnost /mimo vlastního maleru/ atd. nebudem se o to přít ale pokud jsou podmínky tak hrozné kde se bere  fronta zájemců o tuto práci a hlavně nikdo nikoho tu práci nenutí dělat.

1 0
možnosti
Foto

Stejně jako u pana Mrkvičky opakuji znovu - toto NENÍ porovnání povolání policisty se zaměstnanci soukromého sektoru nebo nějaký obecný pohled na toto povolání a jeho plusy a mínusy. Je to srovnání dvou složkek STÁTNÍ MOCI, na jejíž členy (a zejména na jejich osobnosti) by podle mého měly být kladeny podobné nároky a měli by mít podobné podmínky z hlediska odpovědnosti. A mimochodem, ani vámi uváděné výhody nejsou tak černobílé, jak se zdá, ale o tom snad v některém z příštích článků...

1 0
možnosti

V obou případech jde více či méně o poslání. Myslím, že mezi policisty je procentuelně  více jedinců, kteří svou profesi berou jako poslání, než mezi poslanci. (Přitom slovo "poslanec" je evidentně od slova "poslání".) Zároveň si myslím, že mezi poslanci je procentuelně více jedinců, kteří šli do politiky za účelem zbohatnutí, než mezi policisty. Každý policista ví, že ve svém povolání nikdy legálně nezbohatne a pokud není od přírody zkažený a odhodlaný nechat se korumpovat, tak určitě není při svém nástupu motivován nějakými představami o následném životu v luxusu. Ti poctiví policisté, kterých je zcela jistě většina, jsou motivováni z části touhou skutečně "pomáhat a chránit" a z části snahou zajistit sobě a své rodině aspoň slušné a bezpečné živobytí. Podíl první a druhé motivace bude u každého policisty trochu jiný, ale myslím, že obě jsou docela v pořádku. U těch poslanců, či krajských zastupitelů, nebo senátorů a dalších náměstků a poskoků  to bude asi trochu jinak. To je vidět takřka denně po otevření novin. (Namátkou: trafiky třem rebelům ODS, krabice vína pro hejtmana, zvláštní "půjčky" poslancům VV atd. atd.) Dovolil bych si podotknout, že zjištění, že se napakoval (legálně či nelegálně) některý politik je v médiích daleko častější než to, že selhal některý policista. Policistů je téměř 40000 a politiků, když počítám obě komory parlamentu, kraje a nějaké ty náměstky na ministerstvech odhaduji tak 2000.

Jako perličku na závěr bych uvedl, že policejní vyšetřovatel v sedmé třídě na okrese po 10 letech praxe s nutností VŠ vzdělání má hrubý plat cca 28000 Kč. Pan poslanec Úlehla (ODS) se nedávno nechal slyšet, že nevyžije s platem 39000 Kč, který si prý zaslouží asistentka ředitele se středoškolským vzděláním.

8 1
možnosti
Foto

Slova jak z mramoru. Děkuji za výstižné doplnění :-)

1 0
možnosti

Nezlobte se, ale proč mám brát na cokoliv ohled? Co je mi do pracovních podmínek policajtů? To je hned vidět, že děláte ve státním a nemáte ani tušení, jak to chodí v civilu. Pláčete, jak lze snadno policajta propustit. Nebudete tomu možná věřit, ale v normálním životě to chodí tak, že ráno přijdete do zaměstnání a za 10 minut mažete domů - jste propuštěn. Žádná dvouměsíční výpovědní lhůta, žádne odchodné, výsluha. Výplatu dostanete každého jako policajt 15 každý měsíc, žádná starost, jestli zaměstnavatel má peníze. Těchto věcí Vám můžu vyjmenovat spoustu. Asi to bude tím, že mám 12 let odslouženo / bachař / a už 7 let se živím tak, jako drtivá většina populace. Dám Vám jednu radu. Nelíbí se Vám tam? Tak odejděte, já to udělal také tak a nikdy jsem nezalitoval, protože sociální jistoty jsou jedna věc, ale osobní svoboda je věc druhá. Je jen na Vás, čemu dáte přednost.

4 1
možnosti
Foto

Vážený pane, tento článek VŮBEC neřeší zaměstnanecké podmínky mezi soukromým a veřejným sektorem. Takže trochu nechápu, na co tu reagujete. Sám mám ještě stále odděláno v soukromém sektoru víc než ve veřejném, takže mohu porovnávat. Nestěžuji si na pracovní podmínky, ale na jejich porovnání s jinou složkou veřejné moci, na jejíž členy by podle mého měly být kladeny podobné nároky a měli by mít podobné podmínky. Vy na jednu stranu říkáte, že jste rád, že jste odešel, ale na druhou stranu tvrdíte, že si nemáme na co stěžovat. Trochu protichůdné, ne? A nezlobte se na mě, ale ani v normálním životě se za běžných podmínek nestane, že vás z ničeho nic na hodinu propustí bez jakýchkoli nároků, nebo že vám pravidelně nechodí výplata. To asi taky trochu záleží na volbě povolání a zaměstnavatele. A nemějte starost, mě se u policie líbí a určitě tam ještě nějakou dobu pobudu :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1943x
Demokracii je nejen nutné bránit, ale také si uvědomovat její nedostatky a hranice. Naší morální povinností je její neustále vyvažování a ochrana proti těm, kteří ji chtějí pod falešnou záminkou její ochrany zničit.

Seznam rubrik