Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mate karmu ... je v tom mnoho pravdy zejmena procentuelni data, a take to ze neni zadna garance toho, ze by snad stat zarucil ze zkrachuje-li vas potencionalni investor proste nedostanete nic a finito! Jen by bylo mozna vhodne se zeptat, kde jsou penize ktere vybrala Topolankova vlada a ktere byly jako rezerva v prubeznem duchodovem systemu jednalo se tusim asi o tricet miliard.. daleko pruhlednejsim a jistejsim je zvyseni socialniho pojisteni  a podpora individualniho sporeni ve fondech bank .. kdyz se do toho zapoji zamestnavatele zvysenim dotace pro zamestnance pak nevidim problem v tom mit celkem spokojene stari ... ale to, ze by mel kazdy myslet na to ze jsou v one dobe jak se rika zaslouzeneho odpocinku potrebne penize i nami nasporene na vselijake zdravotni potreby je proste fakt .. jen zubni nahrady spolknou pekne castky....a kdo vi co bude za dvacet tricet roku ...

0 0
možnosti

Člověče co to plácáte ,to je snůška polopravd a lží.Nepřičítám to zlé vůli ale totální hlouposti smíchané s touhou exhibovat.Rv

0 4
možnosti
Foto

Když už komentujete, tak prosím konkrétně. Co je polopravda a co lež?

4 0
možnosti

"a vezme ti celý důchod"  Roberte, to ste musel provést ale něco skutečně šeredného, že máte takové zkušenosti.

0 0
možnosti
Foto

Nadpis je pochopitelně literární hyperbola :) a naštěstí se mi zatím nestalo nic, do důchodu mám ještě pár dekád, a jak to tak vidím, možná se ho ani nedočkám

0 0
možnosti

Přidal bych ještě téměř 100% jistotu znárodnění důchodových fondů v příštích letech. Levice to proklamuje už dlouho a o pravici si nedělám žádné iluze. Až nebude kde brát, miliardy z důchodových fondů se budou hodit.

0 0
možnosti

prominte ale vykladate nesmysly ... levice rekla, ze druhy pilir zrusi,ale prostredky do nej vlozene prevede do tretiho duchodoveho pilire tedy jako castku kterou budou mit lidi proste usporenou... takze zadne znarodnovani. A jestli nebudou kde brat miliardy pak si vzpomente na dobu kdy se nasobne zvysovalo zadluzeni zeme - tedy za poslednich pet let a potom na to, ze se budou vyplacet odskodneni cirkvim zejmena tem, ktere byly zalozeny po listopadu 89 a ze si nechaji cirkve vyplatit nahrady i za pouzivani jejich pudy ktera slouzila lidu teto zeme k obzive...

1 0
možnosti

Není mi jasné odsuzování i obhajoba 2 pilíře. Vzhledem k tomu že je dobrovolný tak si rozhodne každý sám jestli do něho vstoupí. A když  budu chtít si takto spořit na pensi tak si informace seženu na správném místě a mezi ně určitě nepatří diskuse na internetu.

1 0
možnosti

Má to jeden háček. Vy totiž vědomě snížíte důchod svým rodičům, protože  pro koho vlastně odvádíte peníze na důchodové "pojištění"? Pokud si jste toho to faktu vědoma, pak je zajisté budete patřičně podporovat.

0 0
možnosti
Foto

J25a25n 84R42ý92z38n36a21r

12. 12. 2012 1:49

Pane Krejčí, kde jste čerpal informace? Jsou dosti polopravdivé a zkreslené.

Můj článek je na  Důchodová reforma - podívejme se pravdě do očí . Teď k některým vašim bodům:

1) nemožnost vystoupit z druhého pilíře je něco dosti jiného, než změna fondu - v rámci druhého pilíře.

2) v druhém pilíři je povinně oddělen majetek klientů - tedy vklady pojistného - a ten je 100% garantován. Body 3) a 6) jsou pane Krejčí tudíž vyloženě nepravdivé.

Bod 7) vám radili asi stejní odborníci jako ty předešlé. Všechny "důchodové kalkulačky" na netu-včetně oficiální ČSSZ - jsou NESMYSLNÉ. V 1. pilíři počítají po celou dobu důchod podle stávajících předpisů, což je naprostý nesmysl. V současnosti je důchod cca 46% prům. mzdy a během cca 20 let má poklesnout - pod vlivem chybějících plátců čili demografie a nikoli politika - na cca 26%.

Druhý pilíř se tedy vyplatí téměř všem pokud mají alespoň cca 10 do důchodu. k bodu 9) si přečtěte můj článek. Víc obyvatel znamená větší spotřebu a tudíž větší výrobu a tím i více pracovních míst. Vaše argumentace je dosti mimo. Důchodová reforma je naprostou nutností a je otázkou politické dohody, jakou bude mít formu. Levicoví politikové naprosto LŽOU, když říkají opak.

3 5
možnosti
Foto

I51v30o 97P98a25t82t14a

12. 12. 2012 0:28

Velkou pochvalu autorovi za výstižnou charakteristiku účelového bankovního produktu zvaného "Penzijní fondy" v bodech č. 1 - 7. 

Jen si dovolím upřesnit: 

- Z Vašeho účtu v průběžném (1.) pilíři vláda ani nikdo jiný nic  do 2. pilíře nepřevede. Proč? Protože Váš účet je trvale prázdný, tak říkajíc virtuální. Váš důchod budou financovat až Vaše děti (pokud je vychováte).  Proto ten průšvih s demografií. Jen za posledních 20 let (od r. 1993) chybí do vyrovnané populační bilance každé třetí dítě, tj. chybí 1 000 000 dětí! 

- Není to převod 3% (ve skutečnosti 10,7% z 28% odvedených na SP), z 1. do 2. pilíře, Je to tunel do financování důchodů současných důchodců, tj. přímá likvidace I. důchodového pilíře. 

- To je odpověď i na bod č. 8. Průběžný systém jen zaznamenává kolik jste vydělal a zdanil. Váš osobní účet u ČSSZ není kasička na ukládání peněz na důchod. Jedná se výhradně o clearingové zúčtování mezi ekonomicky aktivní generací a důchodci, proto průběžně financovaný důchodový pilíř. 

- S pohledem do statistik zjistíte, že nejvíce dětí se rodilo ve 40. a v 70. letech min. století. Argumentovat produktivitou práce je sice líbivé, ale ošidné. Každý se chce mít dobře, mnozí ale jen za podmínky, že to odpracuje fyzicky ten druhý a takových je čím dál více. Jen banky převádějí do zahraničí svým matkám, resp. akcionářům 50 - 70 miliard korun ročně. Chtěli to posílit o 200 miliard korun ročně. Vzhledem k tomu že vstup do 2. pilíře není povinný, tak převedou jen asi desetinu této částky, 20 miliard korun ročně. Vycházím z informací zveřejněných v době první Bezděkovy komise (http://www.mpsv.cz/files/clanky/2235/zaverecna_zprava.pdf) a z dat zveřejněných MF ČR.

4 1
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1943x
Demokracii je nejen nutné bránit, ale také si uvědomovat její nedostatky a hranice. Naší morální povinností je její neustále vyvažování a ochrana proti těm, kteří ji chtějí pod falešnou záminkou její ochrany zničit.

Seznam rubrik