Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

17. 5. 2012 15:29
no vidíte

A pak si někdo stěžuje,že je u nás moc zákonů,a bylo by lepší kdyby jich bylo mnohem méně,a bez nich by se lidé nějak lépe dohodli..Tady je aspoň vidět, že by se nedohodli a situace by byla horší. Protože, naše soudy stěží stačí projednávat případy, kdy žalovaný poruší zákon. A v té volné demokracii pochopitelně jsou nejen práva, povinnosti,ale taky právo stěžovat si a žalovat na vše co se mi nelíbí.

Nechci vidět jak by naše soudy řešily situaci kdy žalovaný druhou stranu poškodil, ale "v mezích zákona".Soud by totiž skutečně musel rozhodovat kdo udělal chybu.Konkrétně,kuřák měl věděl, e když bude kouřit, tak si poškodí zdraví?A když tabáková firma prodává cigarety,které poškozují lidem zdraví,tak to chyba není?A jakou míru potřebného vědění soud přisoudí jednotlivým stranám?Byla povinnost kuřáka vystudovat medicínu,nebo si přečíst určitou knihu udělat si chemickou analýzu té cigarety?Měla být ta firma zcela bezstarostná co to udělá s konzumenty,nebo si udělat sama nějaké rozbory?

0 0
možnosti

jarinka

17. 5. 2012 14:01
A že soudy takové směšné žaloby

vůbec přijímají. To proto, že se na nich živí spousta lidí.

0 0
možnosti
II

Igor Indruch

17. 5. 2012 13:58
Musíte trošku rozlišovat

Na jedné straně se může tu a tam vyskytnout kuriózní případ (a třeba pak i kuriózní rozsudek), ale o tom se pak v celém světě píše právě proto, že je kuriózní. Kdyby takové případy byly běžné, nikdo by o nich nepsal.

Něco jiného byla ona známá hromadná žaloba proti tabákovým koncernům, ale ta byla založena na tom, že tyto koncerny popíraly škodlivost kouření a tajily výsledky vlastních výzkumů, které tuto škodlivost potvrzovaly. Ze strany kuřáky se sice jednalo v zásadě o zištnou „vyčůranost“, to je pravda, ale rozsudek byl v zásadě správný a rozhodně ve prospěch demokracie.

1 0
možnosti
PM

KOLDAK

17. 5. 2012 14:00
U nás máme taky za vlasy tahající případy.

Třeba causa Diag Human

0 0
možnosti

CART09

17. 5. 2012 13:57
Urban legends

Nezapomínejme, že půlka těch "známých" příběhů o žalobách na výrobce mikrovlnek apod. jsou tzv. "urban legends"...

1 0
možnosti
II

Igor Indruch

17. 5. 2012 13:59
Re: Urban legends

Jo, to taky.

0 0
možnosti
P

pouyt

17. 5. 2012 13:55
kapitalismu = zisk

Mluvit hezka slova je nezbytny krok v konkurenci kvuli zisku

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

17. 5. 2012 13:40
Lepší byl komunismus

a pak je  zase lepší demokracie. Stejně by bylo nejlepší kdyby lidé přestali blbnout ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1943x
Demokracii je nejen nutné bránit, ale také si uvědomovat její nedostatky a hranice. Naší morální povinností je její neustále vyvažování a ochrana proti těm, kteří ji chtějí pod falešnou záminkou její ochrany zničit.

Seznam rubrik